Pressemeddelelse

11. september 2023

Drikkevand af højeste kvalitet til Odders borgere

 

Odder Vandværk leverer dagligt 2.500 m3 rent og drikkeklart vand til borgere i Odder Kommune, som indvindes fra to kildepladser i Boulstrup og Fillerup. I en tid, hvor forbrugerne ofte bliver konfronteret med historier om PFAS-forurening og pesticidrester i drikkevandet, skal de kunne stole på, at deres lokale vandværk løbende monitorerer vandkvaliteten.

”Det er vores mission at levere Odders bedste vand til forbrugerne. Renligheden af drikkevandet er afgørende for vores sundhed, og hos Odder Vandværk tager vi dette ansvar meget seriøst. Vi overvåger løbende kvaliteten af vandet – fra grundvandsspejlet, hvor vi indvinder vandet, til forbrugerne tapper det fra hanen”, forklarer Jørgen Krum, direktør for Odder Forsyningsselskab. Og vandet fra Odder Vandværk består alle tests for pesticidrester og PFAS-stoffer. ” Vi er helt åbne omkring testresultaterne, fordi vores forbrugere skal kunne stole på, at de til enhver tid med sindsro kan åbne for hanen og drikke vandet. Derfor slår vi altid testresultaterne op på vores hjemmeside, hvor forbrugerne kan tilgå dem. Alle rapporter ligger på www.odderforsyningsselskab.dk/vandvaerk/vandkvalitet/”, fortsætter Jørgen Krum.

En grundvandsrapport består mest af tal, som sikkert ikke siger forbrugeren så meget, men Jørgen Krum anbefaler at kigge under bemærkninger nederst i den enkelte rapport. Hvis der her står: ” Der er ikke fundet resultater uden for de anførte min- og maxgrænser”, så har drikkevandet bestået de tests, som Miljøministeriet har fastsat for pesticidrester og PFAS-stoffer. Alle rapporter om det vand, Odder Vandværk sender ud til forbrugerne, er fri for anmærkninger og overholder de gældende strenge regler med en stor margin.

Hos Odder Vandværk arbejder de også på at sikre fremtidens drikkevand. ”Vi investerer løbende i vores vandværk, så vores vandbehandlingsteknologi og overvågning er tidssvarende, ligesom ledningsnettet bliver opgraderet med de nyeste teknologier, der er til rådighed”, siger Jørgen Krum, og fortsætter: ”Siden 2021 har vi arbejdet intensivt med en yderligere sikring af vores drikkevandsboringer ved en markant udvidelse af det dyrkningsfri areal omkring boringerne. Vi har de første aftaler med lodsejerne på plads, og vi forventer, at de resterende aftaler falder på plads i løbet af dette år.”

Lodsejerne modtager kompensation for de arealer, de nu ikke længere kan dyrke, og de arealer, der beskytter grundvandsboringerne kaldes BoringsNæreBeskyttelsesOmråder eller BNBO.

Odder Vandværk arbejder også på løbende at udvide antallet af grundvandsboringer, så der er flere steder at hente det gode drikkevand. ”Vi er i øjeblikket i gang med at åbne tre nye boringer, så vi i alt kommer op på 12 grundvandsboringer. Det betyder, at vi kan sikre en stabil leverance af rent drikkevand. Skulle der opstå problemer i en boring, så kan vi tage den ud af drift. Forbrugerne vil ikke mærke det – de vil stadig have rent, frisk vand i hanen”, slutter Jørgen Krum.

 

 

 

Fakta om Odder Vandværk

Odder Vandværk er et andelsselskab grundlagt i 1878 og omfatter Ulvskovværket og Boulstrupværket. Vores formål er at levere godt og tilstrækkeligt vand til ejendomme inden for vandværket forsyningsområde. Odder Vandværk forsyner også Hou Vandforsyning.

 

Mediekontakt hos Odder Vandværk

Jørgen Krum - direktør
Mail: jkr@ofsis.dk
Mobil: 5153 7209